Ausumgaard

Vores dejlige, gamle herregård, Ausumgaard,
er beliggende på et højdedrag ved hovedvejen lige midt imellem Struer og Holstebro.

Vi, Maria og Kristian og vores 3 børn, Sigrid, Solvej og Rasmus bor selv i hovedbygningen, og herfra driver vi et moderne landbrug samtidig med at vi arbejder med at udvikle nye koncepter og nicheprodukter.
Derudover har vi de seneste arbejdet hårdt på at realisere drømmen om at omdanne gården til et "Kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser".

Kristian er uddannet landmand og Maria er psykolog og startede i foråret 2013 sin egen psykologpraksis i huset Lindskov lige øst for Ausumgaard. Læs mere på www.psykologmariakarlshoj.dk

Bygninger, bevaring og anvendelse
Ausumgaards historie går helt tilbage til 1475 - og selvom bygningerne er meget nyere, så er mange af dem alligevel forældede. De gamle stalde og lofter, som ikke længere anvendes i den almindelige landbrugsdrift prøver vi at bevare og udvikle ved at tænke i nye anvendelsesmuligheder. Hvert forår indtages bygningerne af udstillere og gæster til vores hyggelige forårsmesse, og igen til jul fyldes gården af liv og stemning, når vi holder julemarked.
Derudover har vi indrettet en af de gamle stalde til depotrum, som vi lejer ud til dem, der lige mangler nogle få eller flere kvadratmeter til opbevaring af ting og sager.
På sigt arbejder vi på at kunne restaurere og indrette de gamle driftbygninger, så de kan rumme en masse forskellige små produktioner af fødevarer samt uddannelser og oplevelser indenfor fødevarefeltet - drømmen er, at Ausumgaard skal blive til et "Kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser", hvor både der er plads til og mulighed for at skabe netværk, innovation, udviklling og oplevelser indenfor fødevareerhvervet i Vestjylland. Læs mere om Kraftcenteret.


Ausumgaardgrise og gårdbutik
Ud over at bevare selve bygningerne og kulturarven her på gården, er vi også meget optagede af at udvikle nye, spændende produkter og koncepter. I øjeblikket er vi meget optagede af vores Ausumgaardgrise, men vi har også åbnet en lille butik, hvor vi sælger lokale fødevarer - både dem vi selv producerer, men også andre spændende produkter fra vores samarbejdspartnere i det vestjyske område.
Læs mere om gårdbutikken her