Landbrug

Vi driver Ausumgaard som et konventionelt, moderne landbrug.
Med vores særllige velfærdsgrise, de såkaldte Ausumgaardgrise, har vi så småt taget hul på en ny og anderledes drift, som forhåbentlig kan være med til at udvikle Ausumgaard i nye retninger.
Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores koncept og vi håber, at vi i fremtiden vil kunne tilbyde mange flere spændende lokale fødevareprodukter her på webshoppen og i de specialforretninger vi samarbejder med.

Markdrift

Vores konventionelle landbrug omfatter bl.a. 650 hektar planteavl. Vi dyrker byg, hvede, lidt raps samt to slags græsarter til fremavl.
Se et glimt af, hvordan en travl augustdag forløber på Ausumgaard i denne video fra høsten 2015.

De senest par år har vi også dyrket kartofler, der ender som læggekartofler i Nordafrika.Optagning af kartofler i sensommeren er en begivenhed, som bringer mange af gårdens folk sammen på tværs af sorterebåndet.
Du kan se en video fra optagningen af kartofler i 2015 her.Husdyrproduktion

Igennem tiden har der her på gården været mange forskellige slags husdyr, men de seneste mange år vi primært produceret slagtesvin til de danske supermarkeder og til eksport.
I 2011 besluttede vi, at vi gerne ville prøve at gå nye veje med husdyrproduktionen - vi ville gerne imødekomme den stigende efterspørgsel på lokalt produceret kød med højere grad af gennemsigtighed og endnu mere fokus på dyrevelfærd. Disse tanker har dannet grundlaget for vores Ausumgaardgrise, som vi indtil efteråret 2015 har opdrættet sideløbende med de konventionelle slagtesvin. Fra november 2015 har vi besluttet at lukke ned for den konventionelle produktion af slagtesvin. I stedet har vi indgået et samarbejde med en lokal avls- og opformeringsbedrift, der har lejet stalende på gården.


Majs Plus kyllinger

I august 2014 har vi lagt vores konventionnelle kyllingeproduktion om til den såkaldte MajsPlus kylling, hvor kyllingerne har 20% mere plads end i den konventionelle produktion. Derudover har MajsPlus kyllingerne halmballer som adspredelse og en del af hveden i foderet er erstattet af majs.
Du kan se Kristian fortælle om Majs Plus konceptet i en lille film fra Rose Poultry, der slagter vores kyllinger. Se filmen her.