Insektproduktion

Vi har siden 6. marts 2018 produceret melorme i en af gårdens gamle længer.
Hvor der før har været heste og grise lever nu nogle tusinde insekter. I starten havde vi kun syv kasser, men vi arbejder hver dag på at få flere. Vi estimerer, at én kasse med biller (melorme bliver til melbiller som voksne) kan blive til ca. 60 kasser på et år.
 
Vores lille produktion er en del af Teknologisk Instituts store inVALUABLE-projekt, hvor 10 partnere arbejder på at gøre Danmark til et foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Insekter, herunder melorme, er bl.a. interessante, fordi de har en meget høj foderudnyttelse. Hvor en gris skal bruge tre kg foder til at vokse et kg, så kan man producere et kg melorme på ca. 1,1 kg. foder. Samtidig kan insekterne leve af restprodukter, hvor vi eks. fodrer melormene med mask fra lokale mikrobryggerier.
 
Betyder produktionen af melorme så, at Ausumgaard ikke længere skal producere grise og kyllinger? Absolut ikke. Vi har stadig egne spegepølser på bordet til formiddagskaffen. Men vi har den holdning til bæredygtighed, at det er et arbejde, der aldrig ender. Vi skal derfor både arbejde med at producere fødevarer, der kan udnytte ressourcerne bedst muligt, og med landbrugsproduktioner, der kan være en fornuftig forretning i fremtiden. Vi tror på, at insekter potentielt kan bidrage til begge dele.
 
Hvis du vil vide mere om melorme på Ausumgaard og inVALUABLE, så kan du kigge på følgende links:
 
 
Hvis du gerne vil i kontakt med os vedr. insektproduktionen, så kan tage kontakt til vores medarbejder, Mikkel. Han kan kontaktes på mikkel@ausumgaard.dk eller tlf. 29 92 97 44.