Ausumgaards venner


Baggrunden for en vennekreds

Da vi, Kristian og Maria, flyttede ind på Ausumgaard i 2008 vidste vi, at vi gerne ville prøve at udvikle gården, stedet og landbruget i nye retninger, men med respekt for traditionen og kulturhistorien på stedet.

Allerede tidligt opstod ideen om at anvende gårdens gamle, tomme driftbygninger til arrangementer, hvor vi kunne åbne op og byde lokalsamfundet indenfor. Det blev i 2009 realiseret med den første Forårsmesse, som blev en overvældende succes med over 3500 besøgende gæster. Siden har vi årligt holdt forårsmesse samt forskellige andre arrangementer – og i dag tiltrækker vores julemarked og forårsmesse helt op til 5-6000 gæster.


Sådanne begivenheder kan vi ikke stable på benene alene. Vi har en
fantastisk medarbejderstab, der altid hjælper med at få tingene til at lykkes – men derudover er vi også afhængige af venner, familie og lokale ildsjæle, der bakker op om alle vores projekter. Til forårsmessen er der op mod 100 frivillige, der giver deres besyv med – enten sammen med lokale foreninger eller bare som privatpersoner. Det giver vores arrangementer en helt særlig sjæl og et helt specielt liv, når hjælperne i de røde trøjer får alting til at klappe med et smil på læben og et glimt i øjet.

Har du også lyst til at blive en del af fællesskabet omkring
Ausumgaard, så bliv en del af gårdens ”venner”. Det er ikke en forening med bestyrelse og vedtægter – det er blot et netværk mellem gården og folk, der interesserer sig for stedet og vores mange projekter.

Tanken bag "Ausumgaards Venner" er at skabe en unik kreds af ildsjæle, som interesserer sig for gårdens drift, arrangementer og fremtid i det hele taget.


"Ausumgaards Venner" kan være med til at skabe rammen om de begivenheder, der bidrager til at åbne gården op for omverdenen. Af arrangementer kan bl.a. nævnes Høstmarked, forårsmesse, julemarked – og der er altid mulighed for at være med til at skabe nye, spændende
tiltag på gården, f.eks. folkemiddage, foredragsaftner, arrangementer for børn, store og små events. Vi ønsker i høj grad også at skabe en god dialog om vores tanker for gårdens fremtid – i første omgang især vores tanke om at forvandle gården til et ”Kraftcenter for fødevarer”.


Det får du ud af at være en del af vennekredsen

  • Tættere tilknytning til den gårdens projekter - bl.a. produktionen af velfærdsgrise, gårdbutikken og ideen om at skabe et ”Kraftcenter for fødevarer” på gården.
  • Samvær med andre, der er engageret i lokal fødevareproduktion.
  • Mulighed for at få indflydelse på og være med i gennemførelsen af arrangementer og events på gården
  • Medvirke til at sikre den fortsatte udvikling af gården i samspil med hele lokalsamfundet

Det er helt uforpligtende at blive en del af fællesskabet. Du tilmelder dig blot som medlem, og så bliver du spurgt om du har lyst til at deltage og/eller f.eks. kan hjælpe til de forskellige arrangementer.

 
Sådan bidrager Ausumgaards venner til gården:

  • Vi får mulighed for at udvikle og skabe flere aktiviteter på gården
  • Tættere kontakt til kunderne og andre med interesse for gården
  • Opbakning til og udvikling af den lokale fødevareproduktion og formidling heraf

Start dialogen og tilmeld dig pr. mail til Christina på christina@ausumgaard.dk