Groft Ølandshvedemel 1,5 kg.

Groft Ølandshvedemel 1,5 kg.

Køb
30,00
Ølandshvede er en gammel kornsort, som er beslægtet med spelt og har et højt indhold af protein og gluten. Brød bagt af ølandshvede har en dyb og sødmefyldt smag og en karakteristisk mørk farve.

Du kan med fordel bruge den grove ølandshvedemel som supplement til finere meltyper for at give brødet større smag og karakter.
Det er en god ide at give dejen en lang hævetid – f.eks. natten over i køleskabet. På den måde kan du skære ned på gærmængden og give brødet endnu mere struktur og smag.

Nettoindhold: 1,5 kg.

Grove Ausumgaard Ølandshvedeboller

7 dl koldt vand
15 g gær
1 spsk groft salt
300 g groft ølandshvedemel
600 g sigtet ølandshvedemel
1 spsk rapsolie

Dag 1:
Opløs gæren i vandet. Rør først den grove mel og dernæst den sigtede i væsken. Tilsæt salt sammen med melet. Rør dejen grundigt og længe – gerne 10-15 minutter eller mere. Når dejen er glat dryppes olie henover og den stilles tildækket i køleskabet i mindst 10 timer.

Dag 2:
Form dejen til boller med en spiseske (hav fugtige hænder og dyp også skeen i vand først). Lad bollerne hæve i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 225 grader og lad en bageplade blive varm. Træk derefter forsigtigt bagepapir med bollerne over på den varme bageplade. Smid hurtigt et glas koldt vand ind i bunden af ovnen og luk ovnlågen. Bages i 15-20 min. alt efter størrelse.
Lad bollerne afkøle på en rist – og så er de klar til at spise. Velbekomme!